Wersje kompatybilne
Gebackenes Thunfisch-Tatar mit Kokos-Teriyaki-Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tempurateig
- 60 g Mehl
- 60 g Speisestärke
- 1 Eigelb
- 140 g Wasser
- 1 Prise Salz
- ½ TL Backpulver (opcjonalnie)
Kokos-Teriyaki-Sauce
- 100 g Kokosmilch
- 50 g Teriyaki-Sauce, selbst gemacht (siehe Tipp) oder gekauft
Gebackenes Thunfisch-Tatar
- 300 g Thunfisch, frisch (evtl. große Sehnen entfernt), in Stücken
- 3 Stängel Koriander
- 10 g Sesamöl, geröstet
-
1
TL Sesam, hell und schwarz gemischt
lub 1 TL Sesam, hell - ½ TL Salz
- ½ TL Chiliflocken
- neutrales Öl zum Frittieren
- ¾ Nori-Blatt
- Mehl zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 6098 kJ / 1456 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 104 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Gebackenes Lachs-Sashimi mit Spargel und Sesamcreme
30 Min
Tempura-Gambas auf Mango-Salat mit Chili-Mayonnaise
30 Min
Teriyaki-Sauce (selbst gemacht)
15 Min
Hühnerspießchen mit Erdnusssauce
1 Std. 30 Min
Warmer Zitronenlachs mit Radieschentatar und Sauerampfercreme
30 Min
Peruanisches Ceviche
1 Std. 15 Min
Yakitori - Fernöstliche Hühnerspießchen
40 Min
Rindfleisch-Kebabs mit Monkey-Gland-Sauce
2 Std.
Thai-Lachs-Päckchen
45 Min
Rindercarpaccio mit Trüffel-Mayonnaise
25 Min
Glasnudelsalat mit Rindfleisch
1 Std.
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20 Min