Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme

Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme

4.7 82 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 Portionen

Składniki

  • Bio-Orangen (je nach Größe)
    2 - 3
  • frischer Ingwer geschält, in Scheiben
    50 g
  • Knoblauchzehen
    25 g
  • Vollrohrzucker
    110 g
  • Sojasauce
    100 g
  • Mirin (Reiswein)
    50 g
    50 g Sake
  • Olivenöl
    100 g
  • frische rote Chilischote entkernt, in feinen Streifen
    ½ - 1
  • Thunfischsteaks, frisch (ca. 1200 g)
    8
  • Crème fraîche
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 402 kcal / 1683 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...