Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme
TM6 TM5

Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme

4.7 (73 oceny)

Składniki

  • 2 - 3 Bio-Orangen (je nach Größe)
  • 50 g frischer Ingwer, geschält, in Scheiben
  • 25 g Knoblauchzehen
  • 110 g Vollrohrzucker
  • 100 g Sojasauce
  • 50 g Mirin (Reiswein)
    lub 50 g Sake
  • 100 g Olivenöl
  • ½ - 1 frische rote Chilischote, entkernt, in feinen Streifen
  • 8 Thunfischsteaks, frisch (ca. 1200 g)
  • 150 g Crème fraîche

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1683 kJ / 402 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
0.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy