Steinbutt-Curry-Schiffchen mit Basmatireis (Indien)

Steinbutt-Curry-Schiffchen mit Basmatireis (Indien)

4.7 44 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Tomaten, geschält (800 g)
    1 Dose
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • frischer Ingwer in dünnen Scheiben
    20 g
  • Rapsöl
    40 g
  • Paprika rosenscharf
    1 gestr. TL
  • Curry z.B. aus der Sansibar
    1 ½ TL
  • Ras el Hanout
    1 Msp.
  • 5-Gewürze-Pulver indisch, z.B. aus der Sansibar
    1 Msp.
  • Tomatenmark
    30 g
  • Geflügelfond
    120 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zucker
    1 TL
  • Zitronensaft (opcjonalnie)
    1 TL
  • Koriander gehackt
    2 - 3 Stängel
  • Steinbuttfilets (à ca. 180 g)
    4
  • Sesam schwarz
    2 TL
    2 TL Sesam, schwarz und hell gemischt
  • Wasser
    1200 g
  • Basmati-Reis
    250 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 39 g
Kalorie 2226 kJ / 531 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...