![Litschi Panna Cotta mit Rosenwasser-Sirup Litschi Panna Cotta mit Rosenwasser-Sirup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2C5D61CE-8330-47BE-99BC-2B78DA224C2E/Derivates/15C41E65-6F7A-45C7-AF6D-5C73F4D19244.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Litschi Panna Cotta
- 425 g Litischis, geschält, aus der Dose (Abtropfgew. 180 g)
- 500 g Crème double (ca. 48 % Fett)
- 250 g Milch, 3,5% Fett
- 80 g Zucker
- 4 Blatt Gelatine, weiß
- Wasser zum Einweichen
Rosenwasser-Sirup und Fertigstellung
- 80 g Zucker
- 2 TL Rosenwasser
- 1 - 2 Tropfen Lebensmittelfarbe, pink
- 2 TL Rosenblätter, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2395 kJ / 572 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2 Std. 20 Min
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2 Std. 20 Min
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6 godz. 10 min
Gebrannte Kokoscreme mit kandiertem Ingwer
2h 45min
Meeresfrüchte Korma
40min
Garnelen Xacuti
1h 20 min
Rosensorbet mit Zitronensaft - Gülsuyu Karsambaç
4h 45min
Pisco sour
10min
Pistazien-Pudding
2h 40min
Chai Masala
15min
Kardamom-Panna-cotta mit Ananas
5 Std.
Masala Chai (Chai-Tee)
15min