Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca

Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca

4.0 24 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • imbiru, świeżego korzenia obranego, pokrojonego na kawałki
    20 g
  • orzechów nerkowca niesolonych
    50 g
  • bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
    80 - 100 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    160 g
  • żółtej papryki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    110 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • ryżu brązowego długoziarnistego
    250 g
  • wody
    500 g
  • mleka kokosowego
    100 g
  • kolendry, świeżej tylko liście (ok. 5 g)
    ½ pęczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 466 kcal / 1955 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 62.2 g
Błonnik 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...