
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g imbiru, świeżego korzenia obranego, pokrojonego na kawałki
- 50 g orzechów nerkowca niesolonych
- 80 - 100 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
- 160 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 100 g żółtej papryki pokrojonej na kawałki
- 110 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g ryżu brązowego długoziarnistego
- 500 g wody
- 100 g mleka kokosowego
- ½ pęczka kolendry, świeżej tylko liście (ok. 5 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 466 kcal / 1955 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 62.2 g
- Błonnik
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 godz. 15 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Pilaw z bakaliami
50 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min