Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
TM6 TM5

Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca

4.1 (23 oceny)

Składniki

  • 20 g imbiru, świeżego korzenia, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g orzechów nerkowca, niesolonych
  • 80 - 100 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
  • 160 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 100 g żółtej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 110 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g ryżu brązowego, długoziarnistego
  • 500 g wody
  • 100 g mleka kokosowego
  • ½ pęczka kolendry, świeżej, tylko liście (ok. 5 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1955 kJ / 466 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
62.2 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
8.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy