Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g imbiru, świeżego korzenia, obranego, pokrojonego na kawałki
- 50 g orzechów nerkowca, niesolonych
- 80 - 100 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 160 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 100 g żółtej papryki, pokrojonej na kawałki
- 110 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g ryżu brązowego, długoziarnistego
- 500 g wody
- 100 g mleka kokosowego
- ½ pęczka kolendry, świeżej, tylko liście (ok. 5 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1955 kJ / 466 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 62.2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 Min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Dal makhani
13 Std. 20 Min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Ragout z marynowanym tofu
1 Std. 40 Min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 Std. 10 Min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 Min