
Urządzenia i Akcesoria
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
imbiru, świeżego korzenia obranego, pokrojonego na kawałki20 g
-
orzechów nerkowca niesolonych50 g
-
bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki80 - 100 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki160 g
-
żółtej papryki pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki110 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek50 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ryżu brązowego długoziarnistego250 g
-
wody500 g
-
mleka kokosowego100 g
-
kolendry, świeżej tylko liście (ok. 5 g)½ pęczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
466 kcal /
1955 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
62.2 g
Błonnik
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Kokosowy chłodnik z awokado
15 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min