Urządzenia i Akcesoria
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
320 g bulwy kopru włoskiego (fenkułu), pokrojonej na 3,5 cm kawałki (liście zachować do dekoracji)
-
75 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
800 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka sumaku (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
80 g komosy ryżowej (quinoa) trójkolorowej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
972 kJ /
232 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
5.2 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z ciecierzycy, dyni i jarmużu
45 min
Szybka zupa ratatouille
30 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
1 godz.
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Barszcz wegetariański
1 godz. 10 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.