
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g bulwy kopru włoskiego (fenkułu), pokrojonej na 3,5 cm kawałki (liście zachować do dekoracji)
- 75 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
- 120 g cebuli przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 800 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka sumaku (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- 80 g komosy ryżowej (quinoa) trójkolorowej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 232 kcal / 972 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa z ciecierzycy, dyni i jarmużu
45 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min
Zupa szpinakowa z batatami
35 min