Pasta marchewkowa z figami
TM6 TM5

Pasta marchewkowa z figami

4.0 (10 ocen)

Składniki

  • 100 g fig, suszonych
  • 500 g wody, wrzącej
  • 50 g migdałów, blanszowanych
  • 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 10 g masła
  • 220 g wody
  • ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • pieczywo, do podania

Wartości odżywcze
na 4 porcje
Kalorie
2985.3 kJ / 713.5 kcal
Białko
16.8 g
Węglowodany
96 g
Tłuszcz
35.7 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Błonnik
20.5 g
Sód
219.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy