Pasta marchewkowa z figami

Pasta marchewkowa z figami

4.0 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • fig, suszonych
    100 g
  • wody wrzącej
    500 g
  • migdałów, blanszowanych
    50 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    250 g
  • masła
    10 g
  • wody
    220 g
  • kardamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    10 g
  • pieczywo do podania

Wartości odżywcze na 4 porcje

Kalorie 713.5 kcal / 2985.3 kJ
Białko 16.8 g
Tłuszcz 35.7 g
Węglowodany 96 g
Błonnik 20.5 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 219.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...