Urządzenia i Akcesoria
Pasta marchewkowa z figami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g fig, suszonych
-
500 g wody wrzącej
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
10 g masła
-
220 g wody
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
pieczywo do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 porcje
Sód
219.2 mg
Białko
16.8 g
Kalorie
2985.3 kJ /
713.5 kcal
Tłuszcz
35.7 g
Błonnik
20.5 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
96 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKIE GRILLOWANIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Pesto z jarmużu
25 min
Hummus z buraka
1 godz.
Sos salvitxada
1 godz. 25 min
Musztarda z suszonymi figami
8 godz.
Pasta z marchewki z migdałami
15 min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z topinamburu
35 min
Pesto sezamowe
10 min
Kawior z bakłażana
50 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min