Wersje kompatybilne
Stuffed Tomatoes with Rice and Cashew & Basil Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stuffed Tomatoes and Rice
- 4 beef tomatoes (approx. 1000 g)
- 1 onion, quartered
- 1 garlic clove
- 50 g carrots, cut in pieces
- 50 g red peppers, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 150 g beef mince
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp sweet paprika
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp dried oregano
- ½ tsp dried thyme
- 20 g breadcrumbs
- 125 g mozzarella, cut in slices (5 mm)
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 160 g rice
- 1200 g water
Cashew and Basil Sauce
- 100 g cashew nuts
- 20 g fresh basil
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- ½ tsp sugar
- 10 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1787 kJ / 427 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Olive and Mozzarella Farfalle
30 min
Bolivian Rice Pilaf
45 min
Baked spinach and eggs
35min
Tomato Rice
30 min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 min
Avocado Pesto Orecchiette
35min
Ham and Leek Pasta Sauce
30 min
Tomato Pie
3h
Stuffed vegetables
1h 5 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2 godz.
Pea and Courgette Tarts
1 godz.
Pizza with Red Pepper Sauce, Spinach and Eggs
1h 45min