Wersje kompatybilne
Stuffed Tomatoes with Rice and Cashew & Basil Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stuffed Tomatoes and Rice
- 4 beef tomatoes (approx. 1000 g)
- 1 onion, quartered
- 1 garlic clove
- 50 g carrots, cut in pieces
- 50 g red peppers, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 150 g beef mince
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp sweet paprika
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp dried oregano
- ½ tsp dried thyme
- 20 g breadcrumbs
- 125 g mozzarella, cut in slices (5 mm)
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 160 g rice
- 1200 g water
Cashew and Basil Sauce
- 100 g cashew nuts
- 20 g fresh basil
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- ½ tsp sugar
- 10 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1787 kJ / 427 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Prawn Saganaki with Feta
35 min
Feijoada (Bean and Meat Stew)
1h 10 min
Dill Stuffed Peppers
5 Min
Gluten-free Vegan Lasagne
2 Std. 20 Min
Vegetable and Seaweed Tartare
45min
Green Bean Casserole
1 Std. 30 Min
Fish and Herb Parcel
35 min
Meat Loaf
1h 20 min
Veracruz Fish
30 min
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
1h 20 min
Iranian Vegetable Stew
1 Std. 30 Min
Creamed Cod
45min