Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 1200 g water
- 10 g olive oil, plus 1 Tbsp
- 2 tsp fine sea salt
- 250 g dried pasta (e.g. penne)
- 250 g cooked chickpeas
- 200 g cherry tomatoes, quartered
- 100 g watercress
- 40 g mozzarella, diced (1 cm)
Vinaigrette
- ½ fresh red chilli, deseeded if desired
- 50 g olive oil
- 20 g lemon juice
- 15 g fresh parsley leaves
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1430 kJ / 342 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
Alternatywne przepisy
Baked Penne with Vegetables
1 godz. 5 min
Kale Pesto Pasta Salad
50min
Halloumi Salad
20 Min
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
1 Std. 20 Min
Macaroni Bake
55 min
Pasta with Squash and Chickpeas
30min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
30min
Soufflé with Macaroni and Manchego Cheese
55 min
Butternut Squash Macaroni Cheese
1 Std. 15 Min
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25 Min