Wersje kompatybilne
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g walnut halves
-
80
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 10 g fresh parsley leaves (1 large handful)
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 80 g shallots, halved
- 70 g white wine
- 270 g risotto rice
- 620 g boiling water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled - ¼ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 100 g Fontina cheese, diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2362 kJ / 564 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
Alternatywne przepisy
Pear and Gorgonzola Risotto
30min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1 Std.
Balsamic Spelt Salad
20 Min
Asparagus Risotto
45min
Pea Gazpacho
4h 15min
Prawn, Coriander and Lime Muffins
1 Std.
Cannelloni with Artichoke Filling and Tomato Sauce
1h 35 min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45min
Avocado Pesto Orecchiette
35min
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1 Std. 30 Min
Creamy Pepper Soup
20 Min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40min