Wersje kompatybilne
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g walnut halves
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 10 g fresh parsley leaves (1 large handful)
- 1 garlic clove
- 80 g shallots, halved
- 20 g olive oil
- 70 g white wine
- 270 g risotto rice
- 620 g boiling water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ¼ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 100 g Fontina cheese, diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2362 kJ / 564 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
Alternatywne przepisy
Mushroom Stroganoff
30 Min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30 Min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 Min
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 Min
Lentil Moussaka
2h 20min
Cannelloni with Artichoke Filling and Tomato Sauce
1 Std. 35 Min
Asparagus, Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1 Std.
Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
1 Std. 15 Min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2h 50min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 Std.
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2h 45min