
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ząbki czosnku
- 50 g filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy
- 400 g czarnych oliwek, bez pestek
- 100 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
- 100 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego z zalewy
-
10
g koniaku (opcjonalnie)
lub 10 g brandy (opcjonalnie) - 10 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 181 kcal / 759 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 2 g
- Błonnik
- 1.5 g