![Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6FBD6CBD-7C81-48F6-AF32-BB31A2AF0A0F/Derivates/6716811E-BA84-4499-974D-6BAC2C61C92C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ząbki czosnku
- 50 g filetów z anchois, w oleju, odsączonych z zalewy
- 400 g czarnych oliwek, bez pestek
- 100 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 100 g tuńczyka, w sosie własnym, odsączonego z zalewy
-
10
g koniaku (opcjonalnie)
lub 10 g brandy (opcjonalnie) - 10 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 759 kJ / 181 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta marchewkowa z figami
2 Std. 30 Min
Dip paprykowo-orzechowy
10min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 Min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1h 10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Tapenada z zielonych oliwek
10min
Masło ziołowe z nerkowcami
1h 10 min
Pasta z tuńczyka
20 Min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 Min
Pasta z makreli wędzonej
20 Min
Hummus z suszonymi pomidorami
10min
Pasta z oliwek
5min