Urządzenia i Akcesoria
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
10 porcji
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
50 g filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy
-
400 g czarnych oliwek, bez pestek
-
100 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
100 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego z zalewy
-
10 g brandy10 g koniaku (opcjonalnie)
-
10 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
759 kJ /
181 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5min.
Pesto z bazylii
10min.
Guacamole
15min.
Krem z parmezanu
10min.
Pasta Mutabal z podpłomykami
1hod. 35min.
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10min.
Tapenada
5min.
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10min.
Pasta z oliwek
5min.
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min.
Pesto z rukoli
10min.
Pasta z tuńczyka
20min.