
Urządzenia i Akcesoria
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka sosu sojowego tamari
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych w 1 cm paski
-
300 g różyczek brokułu pokrojonych na kawałki
-
50 g migdałów, w płatkach
-
100 g żółtej papryki pokrojonej na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g kiełków lucerny
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
224.4 kcal /
938.7 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
19.2 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
323.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RAW FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska