Wersje kompatybilne
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g oliwy z oliwek
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1
łyżka sosu sojowego tamari
lub ½ łyżeczki soli - 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, pokrojonych w 1 cm paski
- 300 g różyczek brokułu, pokrojonych na kawałki
- 50 g migdałów, w płatkach
- 100 g żółtej papryki, pokrojonej na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g kiełków lucerny
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 938.7 kJ / 224.4 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 323.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1h
Sałatka detox
25 min
Sałatka prowansalska z kalmarami
55 min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Surowy kuskus z kalafiora (dieta raw)
20 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka rosyjska z burakami
1 godz. 10 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Sałatka meksykańska
1h 15min
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min