
Wersje kompatybilne
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g oliwy z oliwek
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1
łyżka sosu sojowego tamari
lub ½ łyżeczki soli - 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych w 1 cm paski
- 300 g różyczek brokułu pokrojonych na kawałki
- 50 g migdałów, w płatkach
- 100 g żółtej papryki pokrojonej na kawałki
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 200 g kiełków lucerny
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 224.4 kcal / 938.7 kJ
- Białko
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Sód
- 323.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Suflet szpinakowo-serowy
40 min
Fasola adzuki po prowansalsku
13 godz.
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1 godz. 5 min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35 min
Sałatka detox
25 min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Sałatka rosyjska z burakami
1 godz. 10 min