Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en trozos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de caldo de verduras
- 150 g de lentejas rojas partidas
- 500 g de calabaza (pelada y en trozos de aprox. 3x3 cm)
- 1 pellizco de sal
- 2 pellizco de pimienta negra molida
- 1 ramita de romero fresco (solo las hojas)
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1181 kJ / 282 kcal
- Białko
- 11.17 g
- Węglowodany
- 28.76 g
- Tłuszcz
- 13.64 g
- Błonnik
- 8.78 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos y verduras
25 Min
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Crema de hinojo
30min
Sopa de batata, pimiento rojo y judías blancas
35min
Sopa de coliflor al curry
40min
Lentejas rojas con bulgur y arroz
30min
Sopa de garbanzos con espinacas
30min
Sopa de espinacas y patata con flan salado
45min
Curry indio de verduras
40min
Guiso de quinoa, calabaza y calabacín
30min
Guiso de verduras de raíz
1h 40min