Ensalada de quinoa con espinacas, calabaza asada y granada

Ensalada de quinoa con espinacas, calabaza asada y granada

4.4 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

  • de calabaza pelada, en dados de 2-3 cm
    400 g
  • de aceite de oliva
    1 chorrito
  • de miel
    2 chorrito
  • de quinoa en grano
    200 g
  • de agua
    400 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta molida
    1 pellizco
  • de aceite de sésamo
    50 g
    50 g de aceite de nuez
  • de zumo de limón
    15 g
  • cebolletas rectas en trozos de 2 cm
    2
  • de menta fresca (solo las hojas)
    2 ramitas
    2 ramitas de hierbabuena fresca, (solo las hojas)
  • de espinacas baby frescas
    100 g
  • granada (solo los granos)
    1
  • de granillo de almendra tostado
    1 - 2 cucharadas

Wartości odżywcze na 4 raciones

Kalorie 1634.6 kcal / 6832.7 kJ
Białko 44.1 g
Tłuszcz 90.9 g
Węglowodany 159.6 g
Błonnik 37.7 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 1794.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...