Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de cúrcuma molida
- 200 g de kale troceado
- 300 g de arroz de grano redondo
- 1 pastilla de caldo de verduras
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 manojo de espárragos verdes (sin la parte leñosa) en trozos (aprox. 150 g)
- 100 g de queso mascarpone
- 800 g de agua
- 50 g de pipas de girasol
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1629 kJ / 389 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Risotto de quinoa con setas y champiñones
40 min
Risotto de quinoa con calabaza asada
40 min
Guiso de setas y tofu
30 min
Lentejas con kale
30 min
Tagliatelle con guisantes a la menta y jamón ibérico
2h 30min
Guiso de quinoa, calabaza y calabacín
30 min
Risotto de hinojo, apio, habas y gambas
30 min
Lentejas verdinas estofadas con verduras a la cúrcuma
8hod. 40min
Arroz verde
1h
Risotto de remolacha y queso de cabra
45 min
Risotto vegetariano
25min
Risotto integral de espárragos y puerros
1h