Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Breaded Celeriac
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 80 g stale white bread, torn in pieces
- 500 g water
- 800 g celeriac peeled, cut across the width in slices (1 cm)
- 4 Tbsp plain flour
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 medium eggs, beaten
- 20 g unsalted butter, for frying
Herby Yoghurt Sauce
- 20 g fresh mixed herbs (e.g. parsley, chives, dill)
- 300 g plain yoghurt
- 2 pinches fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- ¼ tsp curry powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1324 kJ / 317 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chickpea Pancakes
20min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Shallot Tarte Tatin
2h
Beetroot Carpaccio with Goat's Cheese and Rocket
20min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2h
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
1h 30min
Kale Meat(less) Balls
30 min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 min
Beetroot and Halloumi Burgers
1h
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h