Wersje kompatybilne
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Naan Bread and Basmati Rice
- 450 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 200 g soy yoghurt (unsweetened)
- 100 g dairy-free milk of choice (unsweetened)
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 1 tsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 1200 g water
- 220 g basmati rice
- 2 tsp cumin seeds
Vegetable Korma
- 400 g potatoes, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 500 g butternut squash, peeled if desired, cut in pieces (4 cm)
- 150 g carrots, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 1 Tbsp vegetable oil, plus 30 g
- 2 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 7 green cardamom pods
- 1 ½ tsp poppy seeds
- 2 cloves
- 250 g onions, quartered
- 1 bay leaf
- 50 g raw cashew nuts
- 50 g blanched almonds
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 1 fresh green chilli, halved, deseeded if desired
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground nutmeg
- 400 g tinned coconut milk
Pickled Red Onions and Garlic Spread
- 200 g red onions, thinly sliced in half moons
- 100 g red wine vinegar
- 1 tsp salt, plus 1 pinch
- ½ tsp caster sugar
- ¼ tsp caraway seeds
- ¼ tsp dried fennel seeds
- 90 g dairy-free spread
- 2 Tbsp garlic powder (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4272 kJ / 1021 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 144 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 2064 mg
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45min
Festive Nut Roast Wreath
2 godz.
Vegetarian Chilli
35min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 godz.
Vegetable Curry with Rice
50min
Vegetarian Chilli
1h 5min
Mushroom Wellington, Mushroom Gravy, Crispy New Potatoes and Maple-glazed Carrots
3h 20 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min
Lasagne with Vegetable Ragu
1 godz. 10 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Coconut and Spinach Dahl
50min