Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grated Parmesan
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces
Polenta
- 180 g polenta
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 20 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
Ratatouille
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 25 g olive oil
- 200 g peppers,yellow or orange, cut in strips (5 mm)
- 200 g courgettes, sliced (3 mm)
- 250 g aubergines, diced (1.5 cm)
- 300 g tomatoes, quartered
- 1 pinch sugar
- 1 Tbsp dried herbes de Provence
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 250 g cream cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1834 kJ / 438 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Sweet Potato Strudel with Spinach and Pine Nuts
1h 40min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1sa 30 dk
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Lentil Moussaka
2h 20min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20min
Lentil Moussaka
3h 30 min
Mushroom Parmentier
1h 10min
Goats Cheese and Caramelised Onion Quinoa Tart
1 Std. 50 Min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 Std. 35 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h