Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grated Parmesan
-
50
g Parmesan cheese, cut in pieces
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces
Polenta
- 180 g polenta
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled - 20 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
Ratatouille
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 25 g olive oil
- 200 g peppers,yellow or orange, cut in strips (5 mm)
- 200 g courgettes, sliced (3 mm)
- 250 g aubergines, diced (1.5 cm)
- 300 g tomatoes, quartered
- 1 pinch sugar
- 1 Tbsp dried herbes de Provence
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 250 g cream cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1834 kJ / 438 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 godz.
Mushroom Parmentier
1h 10min
Pea and Courgette Tarts
1 godz.
Kale Meat(less) Balls
30 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 godz.
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2hod. 50min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1 godz. 20 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2 godz.
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.