Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grated Parmesan
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
Polenta
- 800 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 30 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 200 g polenta
Ratatouille
- 3 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 150 g peppers,yellow or orange, cut in strips (2 cm)
- 250 g courgettes, sliced (2 cm)
- 300 g aubergines, diced (2 cm)
- 300 g tomatoes, quartered
- 1 pinch sugar
- 2 Tbsp dried herbes de Provence
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 250 g cream cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1737.2 kJ / 415.2 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1046.4 mg
Alternatywne przepisy
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 Std. 35 Min
Spinach Dumplings in Tomato Ragout
1h
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1 Std. 20 Min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 Std. 20 Min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2 Std.
Lentil Moussaka
3h 30 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min