Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 300 - 350 g aubergines, diced (3-4 cm), (1 large)
- 200 g red peppers, cut in eighths (approx. 2 peppers)
- 120 g red onions, cut in pieces (3 cm)
- 100 g celery, cut in pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 150 g ripe tomatoes, diced
- 40 g pickled capers, drained
- 40 g green olives, pitted
- 200 g passata
- 50 g red wine vinegar
- 1 Tbsp sugar
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 10 fresh basil leaves, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Pancetta Stew
1 godz.
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Pasta alla Norma
50min
Mixed Meat Stew with Polenta - Spezzatino misto con polenta
1h 45min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Ratatouille
40min
Sicilian Caponata
30 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Aubergine and Tomato Pasta
45 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.