Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 80 g pecan nut halves, plus extra for decorating
- 190 g soft dark brown sugar
- 100 g dairy-free spread
- 150 g tinned coconut milk
- ½ tsp fine sea salt
- 250 g parsnips, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 1 red apple (approx 100 g), cored, quartered
- 250 g self-raising flour
- 120 g vegetable oil, plus extra for greasing
- 2 Tbsp ground linseeds, mixed with 5 Tbsp water
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground nutmeg
Cashew Cream Frosting
- 240 g cashew nuts
- 10 g sugar
- 50 g coconut oil
- 100 g tinned coconut milk
- ½ tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2680 kJ / 644 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Vegan Coconut Cake
50min
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
1h 5min
Vegan Pepperoni
5h 10min
Roasted Parsnip and Chestnut Pâté
2h 45min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 Std. 30 Min
Yule Log
3 Std.
Festive Nut Roast Wreath
2 Std.
Broad Bean and Chickpea Falafels
50min
Aquafaba Meringues
2 Std. 15 Min
Vegan Brownies
2 Std. 40 Min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45min