Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g queijo da Ilha
- 15 g coentros
- 90 g manteiga
- 130 g cebola roxa cortada em pedaços
- 120 g favas descongeladas
- 200 g ervilhas descongeladas
- 200 g espargos verdes cortados em pedaços pequenos
- 1 limão, só a raspa
- 50 g vinho branco
- 900 g água
- 320 g arroz p/ risoto
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1754 kJ / 419 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto
30min
Risoto de mexilhão com grelos
40min
Risoto de bacalhau com grão
40min
Risoto de ervilhas e camarão
40min
Risoto de bacalhau com grelos e broa de avintes
1h
Risoto de legumes
40min
Risoto de alcachofra
30min
Risoto de couve e favas
35min
Risoto de espargos verdes, cogumelos e açafrão com burrata
1h
Risoto com feijão e couves
40min
Risoto de bacalhau com hortelã
30min
Risoto de bacalhau
50min