Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g queijo da Ilha
- 15 g coentros
- 90 g manteiga
- 130 g cebola roxa cortada em pedaços
- 120 g favas descongeladas
- 200 g ervilhas descongeladas
- 200 g espargos verdes cortados em pedaços pequenos
- 1 limão, só a raspa
- 50 g vinho branco
- 900 g água
- 320 g arroz p/ risoto
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1754 kJ / 419 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de legumes assados
45 min
Risoto
30 min
Risoto
30 min
Risoto de couve e favas
35min
Risoto de legumes
40 min
Risoto de cevada perolada, agrião e espargos
1 Std. 15 Min
Risoto de orzo com cogumelos, favas e ovo escalfado
1h
Penne com beringela no forno
50min
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45 min
Arroz de cogumelos, curgete e manjericão
40 min
Risoto de ervilhas e bacon
55min
Risoto de cogumelos com presunto
1h