Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 40 g queijo da Ilha
-
15
g pinhões
lub 20 g amêndoa s/ pele - 1 dente de alho
- 30 g manjericão, só as folhas
- 80 g azeite
- ½ c. chá de sal
Creme
- 35 g azeite
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 200 g batata cortada em pedaços
- 800 g feijão-manteiga cozido escorrido
- 650 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1706.9 kJ / 408 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 333.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de castanha e aipo
40 Min
Sopa de feijão-branco e tortellini
40 Min
Creme de ervilhas e hortelã
35min
Creme de feijão branco e cogumelos
1 Std. 15 Min
Creme de couve-flor com profiteroles de tomate seco
2 Std. 25 Min
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30 Min
Creme de canónigos
25 Min
Creme de batata-doce
40 Min
Sopa gratinada de feijão e cebola
45min
Sopa de tomate com grão, lentilhas e coentros
40 Min
Creme de ervilhas
40 Min
Sopa de feijão com arroz
50 Min