Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 1 c. chá de sal
- 200 g cenoura cortada em pedaços
- 15 g gengibre
- 120 g iogurte natural
- 20 g sumo de lima (1 unid. aprox.)
- 500 g pêssego bem maduro, cortado em pedaços
- 40 g amêndoa laminada torrada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 403 kJ / 97 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vichyssoise de agrião
35min
Sopa de tomate
30min
Creme de curgete e caju
8h 20 min
Sopa de beterraba
5min
Sopa de tomate
45min
Gaspacho de beterraba
50min
Sopa fria de pepino, maçã e limão
10 min
Sopa fria de pepino e ervas aromáticas
30min
Creme de aipo e maçã
30min
Sopa fria de tomate e pêssego
40min
Gaspacho de tomate e melancia
5min
Sopa de tomate com manjericão
35min