
Urządzenia i Akcesoria
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
25 kromek
Składniki
-
100 g kaszy jaglanej
-
100 g ziaren amarantusa
-
50 g ryżu białego, długoziarnistego
-
600 g wody
-
150 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
olej do natłuszczenia papieru do pieczenia
-
100 g mąki kasztanowej
-
50 g siemienia lnianego
-
50 g ziaren słonecznika
-
2 łyżeczki karobu, mielonego
-
2 płaskie łyżeczki suchych drożdży
-
1 łyżeczka cukru
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
90.1 kcal /
377 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
2.6 g
Węglowodany
14.7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
171.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2 godz. 30 min
Bagietki bezglutenowe na piwie
15 godz.
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Chleb gryczany z czosnkiem i chrzanem
2 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min