Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)

Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)

3.7 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
25 kromek

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 100 g ziaren amarantusa
  • 50 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 600 g wody
  • 150 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • olej do natłuszczenia papieru do pieczenia
  • 100 g mąki kasztanowej
  • 50 g siemienia lnianego
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 2 łyżeczki karobu, mielonego
    2 łyżeczki gumy guar
  • 2 płaskie łyżeczki suchych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 90.1 kcal / 377 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 2.6 g
Węglowodany 14.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 171.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...