
Urządzenia i Akcesoria
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
25 kromek
Składniki
-
kaszy jaglanej100 g
-
ziaren amarantusa100 g
-
ryżu białego, długoziarnistego50 g
-
wody600 g
-
kaszy gryczanej, niepalonej150 g
-
olej do natłuszczenia papieru do pieczenia
-
mąki kasztanowej100 g
-
siemienia lnianego50 g
-
ziaren słonecznika50 g
-
karobu, mielonego2 łyżeczki
-
suchych drożdży2 płaskie łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczki
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
90.1 kcal /
377 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
2.6 g
Węglowodany
14.7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
171.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska