Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)

Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)

3.7 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
25 kromek

Składniki

  • kaszy jaglanej
    100 g
  • ziaren amarantusa
    100 g
  • ryżu białego, długoziarnistego
    50 g
  • wody
    600 g
  • kaszy gryczanej, niepalonej
    150 g
  • olej do natłuszczenia papieru do pieczenia
  • mąki kasztanowej
    100 g
  • siemienia lnianego
    50 g
  • ziaren słonecznika
    50 g
  • karobu, mielonego
    2 łyżeczki
    2 łyżeczki gumy guar
  • suchych drożdży
    2 płaskie łyżeczki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • proszku do pieczenia, bezglutenowego
    2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 90.1 kcal / 377 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 2.6 g
Węglowodany 14.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 171.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...