Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
TM6 TM5

Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)

3.9 (31 ocen)

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 100 g ziaren amarantusa
  • 50 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 600 g wody
  • 150 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • olej, do natłuszczenia papieru do pieczenia
  • 100 g mąki kasztanowej
  • 50 g siemienia lnianego
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 2 łyżeczki karobu, mielonego
    lub 2 łyżeczki gumy guar
  • 2 płaskie łyżeczki suchych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
377 kJ / 90.1 kcal
Białko
2.9 g
Węglowodany
14.7 g
Tłuszcz
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
2.1 g
Sód
171.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy