
Urządzenia i Akcesoria
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
25 kromek
Składniki
-
100 g kaszy jaglanej
-
100 g ziaren amarantusa
-
50 g ryżu białego, długoziarnistego
-
600 g wody
-
150 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
olej do natłuszczenia papieru do pieczenia
-
100 g mąki kasztanowej
-
50 g siemienia lnianego
-
50 g ziaren słonecznika
-
2 łyżeczki karobu, mielonego
-
2 płaskie łyżeczki suchych drożdży
-
1 łyżeczka cukru
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
90.1 kcal /
377 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
2.6 g
Węglowodany
14.7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
171.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska