Urządzenia i Akcesoria
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Słodka pasta z fasoli adzuki
-
150 g fasoli adzuki, suchej namoczonej przez 4-24 godz.
-
850 g wody
-
50 g brązowego cukru
Ciasto ryżowe
-
100 g mąki ryżowej, białej (patrz wskazówki)
-
125 g mąki z kleistego ryżu
-
60 g cukru pudru
-
75 g mleka
-
15 g suszonych owoców (np. rodzynki, morele, brzoskwinie), pokrojonych na kawałki
-
1000 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
28.7 mg
Białko
22.2 g
Kalorie
1236.8 kJ /
295.6 kcal
Tłuszcz
1.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Napój sojowy
12 godz. 30 min
Suflety szpinakowo-serowe
40 min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Granola wytrawna
1 godz. 35 min
Clafoutis z wiśniami na mleku migdałowym
3 godz. 20 min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 godz. 40 min
Tort dyniowy
2 godz. 40 min