Urządzenia i Akcesoria
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Słodka pasta z fasoli adzuki
-
150 g fasoli adzuki, suchej namoczonej przez 4-24 godz.
-
850 g wody
-
50 g brązowego cukru
Ciasto ryżowe
-
100 g mąki ryżowej, białej (patrz wskazówki)
-
125 g mąki z kleistego ryżu
-
60 g cukru pudru
-
75 g mleka
-
15 g suszonych owoców (np. rodzynki, morele, brzoskwinie), pokrojonych na kawałki
-
1000 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
28.7 mg
Białko
22.2 g
Kalorie
1236.8 kJ /
295.6 kcal
Tłuszcz
1.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Clafoutis z wiśniami na mleku migdałowym
3 godz. 20 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Wegański torcik na zimno z brzoskwiniami i malinami
4 godz.
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 godz. 30 min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 godz.
Fasola adzuki po prowansalsku
13 godz.
Gulasz z soczewicą
2 godz. 50 min