Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Słodka pasta z fasoli adzuki
- 150 g fasoli adzuki, suchej, namoczonej przez 4-24 godz.
- 850 g wody
- 50 g brązowego cukru
Ciasto ryżowe
- 100 g mąki ryżowej, białej (patrz wskazówki)
- 125 g mąki z kleistego ryżu
- 60 g cukru pudru
- 75 g mleka
- 15 g suszonych owoców (np. rodzynki, morele, brzoskwinie), pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1236.8 kJ / 295.6 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 28.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Śmietanka z orzechów nerkowca
6 Std.
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 Std. 20 Min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5h
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1h 30min
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
4 Std. 30 Min
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
1 Std. 20 Min
Boliwijski pilaw ryżowy
45 min
Parfait z pestek dyni
6 Std. 25 Min
Wegański ser
6 Std. 40 Min
Ciasto serowe (Tiropita)
1 godz. 10 min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 Std. 40 Min