Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
TM5 TM6

Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki

3.7 (3 oceny)

Składniki

Słodka pasta z fasoli adzuki

  • 150 g fasoli adzuki, suchej, namoczonej przez 4-24 godz.
  • 850 g wody
  • 50 g brązowego cukru

Ciasto ryżowe

  • 100 g mąki ryżowej, białej (patrz wskazówki)
  • 125 g mąki z kleistego ryżu
  • 60 g cukru pudru
  • 75 g mleka
  • 15 g suszonych owoców (np. rodzynki, morele, brzoskwinie), pokrojonych na kawałki
  • 1000 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1318 kJ / 314 kcal / 1318 kJ / 314 kcal / 1318 kJ / 314 kcal / 1318 kJ / 314 kcal
Białko
8 g / 8 g / 8 g / 8 g
Węglowodany
66 g / 66 g / 66 g / 66 g
Tłuszcz
1 g / 1 g / 1 g / 1 g
Błonnik
4.3 g / 4.3 g / 4.3 g / 4.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie