Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki

Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki

2.7 11 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Słodka pasta z fasoli adzuki
  • fasoli adzuki, suchej namoczonej przez 4-24 godz.
    150 g
  • wody
    850 g
  • brązowego cukru
    50 g
Ciasto ryżowe
  • mąki ryżowej, białej (patrz wskazówki)
    100 g
  • mąki z kleistego ryżu
    125 g
  • cukru pudru
    60 g
  • mleka
    75 g
  • suszonych owoców (np. rodzynki, morele, brzoskwinie), pokrojonych na kawałki
    15 g
  • wody
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 295.6 kcal / 1236.8 kJ
Białko 22.2 g
Tłuszcz 1.2 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 28.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...