
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Słodka pasta z fasoli adzuki
-
fasoli adzuki, suchej namoczonej przez 4-24 godz.150 g
-
wody850 g
-
brązowego cukru50 g
Ciasto ryżowe
-
mąki ryżowej, białej (patrz wskazówki)100 g
-
mąki z kleistego ryżu125 g
-
cukru pudru60 g
-
mleka75 g
-
suszonych owoców (np. rodzynki, morele, brzoskwinie), pokrojonych na kawałki15 g
-
wody1000 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
295.6 kcal /
1236.8 kJ
Białko
22.2 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
48 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
28.7 mg