Rabarbarowa lasagne
TM6 TM5

Rabarbarowa lasagne

3.6 (13 ocen)

Składniki

  • 900 g rabarbaru, pokrojonego na 2-4 cm kawałki
  • 80 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 100 g cukru
  • 250 g twarogu, półtłustego
  • 250 g sera mascarpone
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 50 g kaszy manny
  • 4 żółtka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego, w proszku
  • 10 - 12 płatów makaronu, suchego, typu lasagne
  • 3 banany pokrojone w 0,5 cm plastry (ok. 200 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2476.5 kJ / 591.5 kcal
Białko
13.8 g
Węglowodany
58.3 g
Tłuszcz
35.4 g
Tłuszcz nasycony
24.3 g
Błonnik
7.5 g
Sód
37.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy