Urządzenia i Akcesoria
Rabarbarowa lasagne
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
900 g rabarbaru pokrojonego na 2-4 cm kawałki
-
80 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
100 g cukru
-
250 g twarogu półtłustego
-
250 g sera mascarpone
-
100 g wiórków kokosowych
-
50 g kaszy manny
-
4 żółtka
-
1 opakowanie budyniu waniliowego, w proszku
-
10 - 12 płatów makaronu, suchego, typu lasagne
-
3 banany pokrojone w 0,5 cm plastry (ok. 200 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
37.9 mg
Białko
13.8 g
Kalorie
2476.5 kJ /
591.5 kcal
Tłuszcz
35.4 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
24.3 g
Węglowodany
58.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Terrina z ziołową polentą
1sa 50 dk
Keks migdałowo - gryczany
1sa
"Flan" na zimno z bananami i ciastkami korzennymi
4sa 30 dk
Ciasto serowe (Tiropita)
1sa 10 dk
Dressing z kozim serem
10 dk
Ciasto kalafiorowe
1sa 15 dk
Kalarepy faszerowane mięsem z indyka
1sa 25 dk
Agrestowy chutney
40 dk
Kanadyjskie ciasto owocowe
1sa 30 dk
Dżem o smaku Piña colada
30 dk
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 dk
Deser makowy
26sa 45 dk