Urządzenia i Akcesoria
Zielona terrina z kozim serem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
600 g wody plus dodatkowa ilość do rozpuszczenia agaru
-
200 g różyczek brokułu
-
500 g liści szpinaku, świeżych
-
2 płaskie łyżki agaru
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
100 g sera koziego pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
587 kJ /
140 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Seitan z sosem pomarańczowym
2h
Terrina z ziołową polentą
1h 50min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1h 25min
Semifreddo zabajone
13h
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1h
Ziołowa frittata z ricottą
55min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2h
Mini tarty
1h 45min
Zielony sos wielkanocny
1h 20min
Pasta zhong
15min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h