Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody, plus dodatkowa ilość do rozpuszczenia agaru
- 200 g różyczek brokułu
- 500 g liści szpinaku, świeżych
- 2 płaskie łyżki agaru
- 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 100 g sera feta, pokrojonego na kawałki
- 100 g sera koziego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 587 kJ / 140 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 Min
Terrina z ziołową polentą
1 Std. 50 Min
Suflet szpinakowo-serowy
40min
Rabarbarowa lasagne
1 Std. 10 Min
Kofty wołowe z kaszą bulgur na dipie jogurtowym z boćwiną
45 Min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25min
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1hod. 40min
Musztarda z suszonymi figami
8 godz.
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
1 Std. 50 Min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30min