
Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka Śródziemnomorskie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
40 sztuk
Składniki
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g mąki tortowej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 jajko
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
60.9 kcal /
254.9 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
4.4 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
53.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta czekoladowa
1 godz. 50 min
Florentynki
2 godz.
Wytrawne ciasteczka parmezanowe
1 godz. 25 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Aromatyczne bułeczki zakochanych
2 godz. 10 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Cantuccini
1 godz. 15 min
Ciasteczka z kajmakiem i solą
1 godz. 50 min
Ciastka na myślenie
45 min