Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka Śródziemnomorskie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
40 sztuk
Składniki
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g mąki tortowej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 jajko
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
53.2 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
254.9 kJ /
60.9 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Żytnie chlebki z bananem
1 godz. 55 min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 min
Ciasteczka z kajmakiem i solą
1 godz. 50 min
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1 godz. 30 min
Owsiane ciasteczka słoikowe z bakaliami
1 godz. 10 min
Ciastka na myślenie
45 min