Placuszki z kukurydzą i kolendrą

Placuszki z kukurydzą i kolendrą

4.2 57 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 sztuk

Składniki

Sos
  • kolendry, świeżej
    15 g
  • jogurtu naturalnego
    125 g
  • soli
    2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
Placuszki
  • mąki pszennej
    100 g
  • proszku do pieczenia
    5 g
  • jajko
    1
  • mleka 3,2% tłuszczu
    150 g
  • soli
    2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
    120 g
Przygotowanie placuszków
  • oliwa z oliwek do smażenia placuszków

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 118 kcal / 495 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 2.2 g
Węglowodany 20.6 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...