Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos
- 15 g kolendry, świeżej
- 125 g jogurtu naturalnego
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Placuszki
- 100 g mąki pszennej
- 5 g proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 150 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy
Przygotowanie placuszków
- oliwa z oliwek, do smażenia placuszków
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 495 kJ / 118 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Kotleciki ryżowe
45 Min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 Min
Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami
30min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 Std.
Muffinki z tuńczykiem
50 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 Min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 Min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Hiszpański omlet ziemniaczany
40 Min
Pasta wegetariańska
10 Min