Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos
- 15 g kolendry, świeżej
- 125 g jogurtu naturalnego
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Placuszki
- 100 g mąki pszennej
- 5 g proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 150 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy
Przygotowanie placuszków
- oliwa z oliwek, do smażenia placuszków
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 495 kJ / 118 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1h 5min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35min
Muffinki makaronowe
1h
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1h
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1h
Kotleciki ryżowe
45 min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1h 10 min
Gnocchi buraczane
30 min
Gofry a'la frittata
1h 20 min