
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 130 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na 3 cm kawałki, bez twardych części
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 300 g ryżu do risotto, np. arborio
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 850 g wody
- 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- 1 płaska łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.3 g