Urządzenia i Akcesoria
Risotto z jarmużem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
130 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na 3 cm kawałki, bez twardych części
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka
-
300 g ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
-
150 g białego wina, wytrawnego
-
850 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g masła
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
892.5 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
2087.3 kJ /
498.9 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
67.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Makaron z jarmużem i szynką
35 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min