Risotto z jarmużem

Risotto z jarmużem

4.1 160 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g
    80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • jarmużu tylko liście, pokrojonego na 3 cm kawałki, bez twardych części
    130 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek plus 1 łyżka
    10 g
  • ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
    300 g
  • białego wina, wytrawnego
    150 g
  • wody
    850 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • masła
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 498.9 kcal / 2087.3 kJ
Białko 14.2 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 67.7 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 892.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...