
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z jarmużem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
jarmużu tylko liście, pokrojonego na 3 cm kawałki, bez twardych części130 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół80 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek plus 1 łyżka10 g
-
ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min300 g
-
białego wina, wytrawnego150 g
-
wody850 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
masła20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
498.9 kcal /
2087.3 kJ
Białko
14.2 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
67.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
892.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska