
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp orange zest
- 100 g orange juice (approx. 1 orange)
- 30 g honey
- ¼ tsp wasabi paste to taste (opcjonalnie)
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 2 sprigs fresh dill leaves only
- 4 sprigs fresh coriander leaves only
- 4 fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 500-600 g total)
- 1 - 2 pinches sea salt plus extra to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper plus extra to season
- 1 leek white part only, cut into quarters (approx. 160 g)
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g butter
- 300 g buckwheat
- 100 g verjuice or dry white wine
- 750 g water
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 40 g lemon juice (approx.1 lemon)
- 1 bunch asparagus trimmed and cut into halves
- 100 g roasted unsalted cashew nuts (opcjonalnie)
- 30 g pepitas or sunflower seeds
- 50 g fresh goat's cheese crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 993 kcal / 4171 kJ
- Białko
- 63.7 g
- Tłuszcz
- 51.9 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Sód
- 2135.9 mg