Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g white wine vinegar
- 2 pinches salt
- 400 g water
- 1000 g mussels, scrubbed and debearded
- 200 g ciabatta bread, cut into pieces (2-3 cm)
- 5 spring onions/shallots, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 1 sprig fresh basil, leaves only, torn into pieces
- 200 g cherry tomatoes, cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1947.3 kJ / 463.5 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 770.4 mg
Alternatywne przepisy
White fish and lemon risotto
30 min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35min
Spiced garlic prawns and calamari
15min
Asian-style fish fillets
30 min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40min
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
Ninguna valoración
Pork with black bean sauce
30 min
Fish fillets with fresh corn polenta
1h 5 min
Fennel, asparagus and camembert salad
30 min
Hunters' stew
1 godz.
Linguine with salmon and herbs
25min
Green bean bundles, potatoes and thyme butter
50min