Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g white wine vinegar
- 2 pinches salt
- 400 g water
- 1000 g mussels, scrubbed and debearded
- 200 g ciabatta bread, cut into pieces (2-3 cm)
- 5 spring onions/shallots, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 1 sprig fresh basil, leaves only, torn into pieces
- 200 g cherry tomatoes, cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1947.3 kJ / 463.5 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 770.4 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and prawn noodles
30 min
Citrus seafood salad
1 godz.
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 godz. 40 min
Cucumber soup
25 Min
Cod with citrus butter
40 min
Hot and sour pineapple pork with turmeric rice
55min
Fish fillets with fresh corn polenta
1h 5min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1h 15min
Fennel, asparagus and camembert salad
30 min
Rabbit stew
1 godz.
Adobo beef
1 godz. 10 min
Beef Burgundy
1h 45 min