
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 20 g Dijon mustard
- 30 g lemon juice
- 50 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
Fennel and asparagus salad
- 250 g Camembert cheese (whole)
- 1 sprig fresh thyme leaves only
- 2 bunches asparagus trimmed and cut into pieces (3 cm)
- salt to season
- ground black pepper to season
- 500 g water
- 2 fennel bulbs cut into very thin slices (see Tip); fennel fronds reserved for garnishing
- 60 g rocket
- 16 pitted black olives
- 2 tbsp roasted pine nuts
- micro herbs (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 437.5 kcal / 1838.3 kJ
- Białko
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Sód
- 890.5 mg