Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 20 g Dijon mustard
- 30 g lemon juice
- 50 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
Fennel and asparagus salad
- 250 g Camembert cheese (whole)
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 2 bunches asparagus, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 500 g water
- 2 fennel bulbs, cut into very thin slices (see Tip); fennel fronds reserved for garnishing
- 60 g rocket
- 16 pitted black olives
- 2 tbsp roasted pine nuts
- micro herbs (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1838.3 kJ / 437.5 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 890.5 mg
Alternatywne przepisy
White fish and lemon risotto
30 min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40 min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 min
Mixed mushroom pâté
1h 25min
Cauliflower mash
25 min
Turmeric fish
30 min
Baked salmon cheesecake
26 Std. 35 Min
Prawn salad with avocado dressing
35 min
Spring frittata
1h 15min
Broccoli and blue cheese soup
25 min
Balsamic salmon and zucchini noodles
35 min