Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de cigalas enteras crudas pequeñas
- 60 g de aceite de oliva
- 500 g de agua
- 3 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 20 g de almendras tostadas sin sal
- 2 dientes de ajo
- 100 g de cebolla en trozos de 2 cm
- 100 g de zanahoria en trozos de 2 cm
- 150 g de setas de cardo frescas en tiras
- 1 cucharadita de pimentón
- 2 cucharaditas de sal
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva), aclarados y escurridos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1212 kJ / 289 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1307.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas con calamares
2 Std. 50 Min
Garbanzos con rape y crujiente de cecina
50min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Patatas guisadas con gambones
1h
Fabes con pulpo
45 min
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Guiso de sepia con patatas
1h
Potaje de sepia con garbanzos
40 min
Fabes con almejas
30 min
Guiso marinero
1 Std. 20 Min
Garbanzos con almejas para dos
50min
Fideos a banda con rape
1 Std. 15 Min