Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 puerros gruesos en rodajas de 2-3 cm
- 3 dientes de ajo
- 60 g de aceite de oliva
- 10 g de harina
- 1 pellizco de guindilla seca desmenuzada (opcjonalnie)
- 100 g de vino blanco
- 200 g de agua
- 6 pellizcos de sal
- 1 sobre de hebras de azafrán
- 2 huevos envueltos en film transparente
- 6 - 12 rodajas de lomo de rape (sin piel ni hueso) (aprox. 1200 g)
-
20 - 30
g de mantequilla
lub 20 g de aceite de oliva - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1300 kJ / 311 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 506.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza con gambas en salsa de puerros
30min
Rape en salsa de almendras
30min
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25 min
Rape con espárragos a la marinera
30min
Merluza a la koskera
45 min
Bacalao fresco con espárragos y huevos poché
35 min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 min
Rape al estilo de Lekeitio
40 min
Rape al oporto
50min
Lubina con pisto en salsa de puerro
50min
Rape al vapor con salsa verde
20 λεπτ.
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50min