Rape en salsa de puerros al azafrán

Rape en salsa de puerros al azafrán

4.0 61 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • puerros gruesos en rodajas de 2-3 cm
    4
  • dientes de ajo
    3
  • de aceite de oliva
    60 g
  • de harina
    10 g
  • de guindilla seca desmenuzada (opcjonalnie)
    1 pellizco
  • de vino blanco
    100 g
  • de agua
    200 g
  • de sal
    6 pellizcos
  • de hebras de azafrán
    1 sobre
  • huevos envueltos en film transparente
    2
  • de lomo de rape (sin piel ni hueso) (aprox. 1200 g)
    6 - 12 rodajas
  • de mantequilla
    20 - 30 g
    20 g de aceite de oliva
  • de pimienta molida
    2 pellizcos

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 311 kcal / 1300 kJ
Białko 35.6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 506.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...