Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rodaballo y arroz
- 1 - 2 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 250 g de arroz de grano redondo
- 1 cucharadita de sal
- 800 g de agua
- 900 - 1000 g de rodaballo (6 tranchas de aprox. 150 g) salpimentado
Pimientos del piquillo
- 1 - 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 200 g de pimientos del piquillo en tiras
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 33.4 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 654.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza a la gallega
40min
Merluza al vapor de almejas
30min
Rape al vapor con salsa verde
20min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30min
Dorada con guarnición de pimientos
2h 45min
Rodaballo en papillote con espárragos
30min
Rodaballo con patatas panadera
40min
Salmón en papillote con champiñones y arroz
30min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45min
Merluza rellena con ajada de gambas
40min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55 min
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30min