Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g de piment frais doux, type poblano, coupés en morceaux
lub 200 g de poivrons verts et 2 piments épépinés - 80 g d'oignon, coupé en deux
- 25 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de sel
- beurre
- 30 g de sucre en poudre
- 60 g de beurre, et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 550 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 15 g de levure boulangère fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 503 kJ / 120 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pains au maïs
3h 20min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain au yaourt
1h 50 min
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3h 40min
Pain express
1h 15 min
Le pain bannique
30min
Pain aux graines
5h
Pain aux algues
2 Std. 45 Min
Tourment d'amour
2h
Pain aux céréales
3h 30min
Pain au beurre
1h 30min
Brioche parisienne
24h