![Focaccias aux herbes Focaccias aux herbes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CE38A33E-8DD5-4275-801B-2782F38DF8AD/Derivates/5346E7DD-206B-432F-A456-683F0A32AEA0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La persillade
- 3 échalotes (70-80 g env.)
- 1 bouquet de persil frais
- 4 gousses d'ail
- 70 g d'huile d'olive
La focaccia
- 300 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de semoule de blé dur fine
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1763 kJ / 417 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pain farci à la mozzarella
45min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3h 15min
Poichichade
10 Min
Focaccia au thym et huile d'olive
1h 55min
Pains aux quatre fromages
45min
Pain marocain
3h 40 min
Ficelle apéro oignon-olive
3h
Chutney de canneberges
1h
Focaccia aux céréales
2 godz.
Focaccia aux pois chiches
3h
Fougasse au romarin
3 Std. 25 Min
Focaccia à l'oignon
3h 15min