Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La persillade
- 3 échalotes (70-80 g env.)
- 1 bouquet de persil frais
- 4 gousses d'ail
- 70 g d'huile d'olive
La focaccia
- 300 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de semoule de blé dur fine
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1763 kJ / 417 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Focaccia croustillante
1 Std. 55 Min
Fougasse au romarin
3h 25min
Pains de seigle au citron
3h 50min
Pain à la feta et aux olives
5 Std. 15 Min
Focaccia à la farine d'épeautre
2 Std. 25 Min
Focaccia aux pommes de terre et romarin
2h 45min
Focaccia aux olives
3 Std.
Pains de seigle plat
1 Std. 30 Min
Focaccia à l'oignon
3h 15min
Pâtes fraîches au basilic
40min
Petits pains "chiens"
3 Std.
Focaccia au thym
3 Std.