Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de farine de blé type 80, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 50 g de farine de maïs torréfié
- 320 g d'eau froide
- 10 g de levure boulangère fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1933 kJ / 455 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain de seigle
5h
Pain au levain biologique
5 godz. 5 min
Petits pains au muesli
1h 40min
Pain complet
5h
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain de seigle
2h 40min
Pain de seigle scandinave
26 Std.
Pain complet au muesli
4 Std. 5 Min
Pain aux graines
5h
Pain au levain
8h