![Le pain de type 80 (Bruno Dinel) Le pain de type 80 (Bruno Dinel)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7B180165-98F9-4781-8BF7-0970CE79E9A1/Derivates/88283b12-8e2a-4cd9-af0e-06ae802e25cd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de farine de blé type 80, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 50 g de farine de maïs torréfié
- 320 g d'eau froide
- 10 g de levure boulangère fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1933 kJ / 455 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pain aux graines
5 godz.
Pain complet ultra-moelleux
2 Std. 15 Min
Pain complet au muesli
4h 5min
Pain aux céréales
3h 30 min
Pain énergie aux graines
7h 25min
Pain à la châtaigne
2 godz. 55 min
Le pain bannique
30 min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4 Std.
Pain au kamut et aux graines de lin
5hod. 15min
Pain aux châtaignes
3h 45min
Pain aux noix
3h 15min
Baguette tradi'graines
3h 30 min