Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 35 capsules de cardamome, égrainées (voir "Conseil(s)")
- 250 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 110 g de sucre en poudre
-
500
g de farine de blé semi-complet, et un peu pour fariner
lub 500 g de farine de blé bise (T 80), et un peu pour fariner - 2 œufs
- 2 c. à café de sel, et 1 pincée pour la dorure
- 195 g de beurre doux, froid et coupé en petits morceaux
- 100 g de cassonade
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Strüdel d'automne
1 Std. 15 Min
Biscuits italiens aux fruits secs
35min
Conchas
2h
Viennoiseries à la pâte d'amande et aux graines de potiron
2h 35min
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1 Std. 10 Min
Brioche tressée à la cannelle
3 Std.
Strudel à la pomme
1h 45min
Ginger nuts
1 Std.
Kringle (Estonie)
2h 40min
Petits pains roulés aux pommes et à la cannelle
4h 25min