![Speculoos maison Speculoos maison](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3D8FE2EA-C5B4-4FC1-81C4-8F9BD237162B/Derivates/4f142e6b-e989-423a-9b4b-e1a26698e464.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine de blé complet
- 200 g de sucre roux
- 3 c. à soupe rases de cannelle en poudre
- 180 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de lait
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 1 pincée fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 333.8 kJ / 79.3 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 70.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Comme un biscuit BN®
1 godz. 30 min
Sablés nantais
2h 40 min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1 godz. 30 min
Mikados multicolores
1 godz. 45 min
Biscuits à l'avoine
1 godz.
Langues de chat à la vanille
15 Min
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2h
Sablés bretons
50 min
Biscuits du randonneur
5 Std.
Biscuits fourrés à l'orange
2h 30min
Barres chocolat-caramel
1 godz. 30 min
Sablés choco-coco
45 min