Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine de blé complet
- 200 g de sucre roux
- 3 c. à soupe rases de cannelle en poudre
- 180 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de lait
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 1 pincée fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 333.8 kJ / 79.3 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 70.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2h
Biscuits spirales chocolat-vanille
1 Std. 30 Min
Biscuits fourrés type Oréo®
1h 15min
Sablés choco-coco
45 Min
Tuiles aux amandes
25 Min
Barre de céréales aux fruits secs
30 Min
Palmiers maison
1 Std. 30 Min
Palets bretons
2h
Comme un biscuit BN®
1 Std. 30 Min
Sablés nantais
2 godz. 40 min
Langues de chat à la vanille
15min
Sablés bretons
50 min