![Minibûche cerise amarena Minibûche cerise amarena](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/30C27AF2-03D5-4897-9408-8B28DA5D1C0D/Derivates/8A79A7AC-C265-4D2D-97B2-759CD75F22DE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit roulé
- 4 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de farine de blé
La crème mascarpone aux cerises amarena
- 380 g de cerises amarena, au sirop (poids net égoutté)
- 500 g de mascarpone
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2561 kJ / 612 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 43.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2h 30min
Bûche tout chocolat
7 Std. 20 Min
Bûche soyeuse enneigée
4 godz. 35 min
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13h
Bûche royale
3h 50min
Bûche aux épices façon tatin
1ωρ. 15 λεπτ.
Forêt-noire aux cerises amarena
5sa
Manguier
5sa
Bûche roulée au café
2 godz. 40 min
Moka
1ωρ. 15 λεπτ.
Bûche de Noël façon forêt-noire
2h 30min
Bavarois poire-chocolat
14 Std. 30 Min