Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit roulé
- 4 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de farine de blé
La crème mascarpone aux cerises amarena
- 380 g de cerises amarena, au sirop (poids net égoutté)
- 500 g de mascarpone
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2561 kJ / 612 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 43.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette des rois à la crème d'amande
1小时 15 分钟
Bûche de Noël façon forêt-noire
2 Std. 30 Min
Opéra de foie gras
24h
Bûche glacée multifruits
3h 30min
Bûche chocolat-orange
3 Std. 45 Min
Galette à l'ananas et au rhum
1 Std. 10 Min
Verrines marron et chocolat
20 Min
Bûche chocolat-cassis
1 Std. 45 Min
Bûche glacée exotique
3h 30min
Bûche aux épices façon tatin
1小时 15 分钟
Forêt-noire aux cerises amarena
5h
Forêt-noire
2 Std. 30 Min