Galette bressane

Galette bressane

4.5 20 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz.
16 parts

Składniki

La pâte à brioche (la veille)
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    250 g
  • de levure boulangère fraîche
    10 g
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    25 g
  • de sel
    1 pincée
  • de farine de blé
    250 g
  • d'eau
    20 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    140 g
La garniture (le jour même)
  • farine de blé pour le plan de travail
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    120 g
  • de sucre en poudre
    120 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 196 kcal / 822 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 20.6 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...