Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 1 pincée de sel
- 100 g d'huile de colza, et un peu pour les pots
- 50 g d'eau
- 150 g de farine blanche type 45
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 c. à soupe de rhum
- 1 c. à soupe de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2359 kJ / 564 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau "Petit Duc"
30min
Crème renversée au chocolat
1h
Carrés menthe-chocolat
5h
Parfait chocolat et thé fleuri
3 Std. 55 Min
Gâteau au chocolat léger
3u. 15min
Gâteau magique chocolat-caramel
5h
Bonbons au chocolat et aux fruits secs
3 Std.
Marquise au chocolat
2 Std. 25 Min
Bonbon choco-ramel à la fleur de sel de Guérande (Eric Guérin)
24 godz. 30 min
Sauce au chocolat
10min
Entremets chocolat noisette
2h 30min
Mousse au chocolat magique
15min