Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 300 g de lait entier
- 6 jaunes d'œufs
- 80 g de caramel au beurre salé
- 2 c. à café de café instantané
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1068 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz au lait
1h
Crème renversée au chocolat
1h
Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise
45min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Crème caramel, noix de coco et banane
5h
Crème d'amande aux raisins
1h 40min
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55min
Flan à la pistache
30 min
Crème renversée au café
2h
Crème dessert au thym citron
30 min
Œufs au lait
50min
Crème au café
2h 30min