![Croustade aux pommes Croustade aux pommes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ba3cc5ad-d952-45b2-9d67-07bdb28e8f92/Derivates/bdce8887-d923-4488-a2da-ca494de644c1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre demi-sel
- 8 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 20 g d'armagnac
- 6 pommes, pelées, épépinées et coupées en quatre (800 g env.)
- 50 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 846 kJ / 202 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette au beurre
1j
Far aux abricots
1 Std. 15 Min
Amandine à la cerise
2 Std.
Carrés gourmands aux abricots
3 Std.
Broyé du Poitou
1 Std. 15 Min
Gâteau nantais
1j
Flaugnarde aux poires
50min
Fenetra de Toulouse
1 Std. 30 Min
Tarte normande
1h 25min
Flan pâtissier
4h 25min
Petits flans pâtissiers
1 Std. 15 Min
Gâteau à l'ananas caramélisé
40min