Wersje kompatybilne
Bonbon choco-ramel à la fleur de sel de Guérande (Eric Guérin)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de crème liquide 35% m.g.
- 100 g de sucre en poudre
- 75 g de miel
- 85 g de sirop de glucose, ou de glucose déshydraté
- 10 g de beurre demi-sel
- 1 pincée de fleur de sel, à ajuster en fonction des goûts, et un peu pour la finition
- 110 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 437 kJ / 104 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux peaux de banane
3h 45min
Petits chocolats à la liqueur
3h 10min
Truffes chocolat-noisette
12 Std.
Fleur en pâte feuilletée
1j
Glace Anko
10hod. 15min
Allumettes croustillantes au chocolat
1j
Biscuits fourrés à l'orange
2j 30 menit
Bonbons au chocolat et aux fruits secs
3sa
Marquise au chocolat
2 godz. 25 min
Gâteau en verrine
40 min
Barres chocolat-banane
1j 30 menit
Barres choco-coco
1j