Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le glaçage chocolat
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 85 g d'eau
- 110 g de sucre en poudre
- 65 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 40 g de cacao en poudre non sucré
Le sorbet mandarine
- 450 g de mandarines, congelées en quartiers
- 70 g de sucre glace maison
-
1
c. à soupe de liqueur à l'orange, type Cointreau
lub 1 c. à soupe de Grand Marnier®
La crème glacée au chocolat
- 3 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g de mascarpone
- 2 c. à café de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1891 kJ / 450 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2sa 30 dk
Bûche poire-caramel
9 godz. 15 min
Bûche meringuée au citron
1j 15 menit
Bûche chocolat-cassis
1 Std. 45 Min
Bûche aux marrons
1h 40 min
Bûche tout chocolat
7 Std. 20 Min
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13 Std.
Bûche royale
3 godz. 50 min
Bûche aux épices façon tatin
1j 15 menit
Bûche glacée
8h
Bûche glacée exotique
3h 30min
Bûche glacée abricot-framboise
1h 20min