![Crème renversée au chocolat Crème renversée au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7342C5DE-32C2-4698-87D2-EE5924EAF010/Derivates/3157FA3D-DC7D-4808-A40D-A3FB04573DA5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel
- 60 g de sucre en poudre
- 10 g d'eau
La crème au chocolat
- 330 g de lait entier
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 2 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 940 kJ / 224 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert à la vanille
3 godz. 40 min
Entremets chocolat noisette
2 godz. 30 min
Crème caramel
3h
Petits pots de crème au chocolat
40 min
Œufs au lait
50min
Crème au chocolat
3h 25min
Petits pots de crème au chocolat
40 min
Crème pâtissière légère au cacao WW (ex- Weight Watchers®)
20 Min
Crème caramel, noix de coco et banane
5 Std.
Crème renversée au café
2 godz.
Flan pâtissier
4h 25min
Crème renversée au caramel
4 Std. 50 Min